Houseki no Kuni / „Страната на Кристалите“

Houseki no Kuni / „Страната на Кристалите“

16/10/2018 Off By boris

В загадъчното бъдеще кристалните организми, наречени “Кристали”, обитават един свят, който е бил разрушен от шест метеорa. Всяко скъпоценно камъче получава роля, за да се бори срещу съществата от луната, вид, който ги атакува, за да разбият телата им и да ги използват като декорация.

Фосфофилитът, известен също като Фос, е млад и крехък скъпоценен камък, който мечтае да помага на приятелите си във военните усилия. Вместо това им се казва, че трябва да съставят енциклопедия заради деликатното им състояние. След като се захвана с тази задача, Фос се среща с Синабар, интелигентен скъпоценен камък, който през нощта патрулира в изолирания остров заради корозивната отрова, която тялото им създава. След като вижда колко е нещастен Синабар, Фос решава да намери роля, която двете отхвърлени от „Кристали“ могат да се насладят. „Страната на Кристалите“ следва усилията на Фос да бъде полезна и да защитава своите колеги от „Кристали“.

В заключение, трябва да се отбележи, че тъй като изходният материал все още е в излиза, тови аниме няма пълен край. Достатъчните части завършиха със задоволителна (ако не е пълна) оценка от феновете и няколко нови бяха истории бяха отворени, за да ви даде усещане за посоката на следващия сезон. Историята не е свършила, така че ще имаме търпение за втория сезон, но дотогава ще се радвам да се захвана с емоциите на шоуто и алтернативните значения, тъй като има много интересни метафори.„Страната на Кристалите“ е, в по-голямата си част, радостно приключение, което дори може да вдъхне смях, но да оставите информацията без надзор за твърде дълго и съществата от луната ще откраднат всичко, което е скъпо за вас, оставяйки ви опустошени. В сърцето си това е чиста и проста история за това, колко несъвършени сме ние като хора. Как винаги ще търсим средства, за да станем по-добри, до безкрай, докато най-накрая не достигнем края на своя цикъл. Независимо дали тази серия има всички отговори или не, ще искате да чуете и видите историята, която тя трябва да разкаже по въпроса.