Inuyashiki / “Инуяшки”

Inuyashiki / “Инуяшки”

16/10/2018 Off By boris

Ичироу Инуяшки е 58-годишен семеен мъж, който преживява трудно време в живота си. Въпреки че, често срещаните му проблеми с гърба са болезнени, нищо не боли толкова, колкото и безразличието и отвращението, които съпругата и децата му имат за него. Въпреки това, Ичироу все още успява да намери утеха в Ханако, изоставен куче тип шиба, който осиновява в дома си. Въпреки това, животът му се влошава, когато последващ физически преглед разкрива, че Ичироу има рак на стомаха и само три месеца да живее, макар че се опитва да бъде силен, безразличието на семейството му предизвиквайки емоционално разпадане. Спускайки се в близкото поле, Ичироу прегръща кучето си и плаче – докато не забелязва странна фигура, която стои пред него.

Изведнъж се появява ярка светлина и Ичироу е обгърнат от дим и прах. Когато идва на себе си, открива, че нещо не е наред – той се е преродил като механизирано оръжие, носещо кожата на предишното си аз. Макар и първоначално шокиран, състрадателният Ичироу използва непосредствено новите си сили, за да спасява хора, акт на доброта, който го изпълва с щастие и надежда.

Въпреки това, произходът на тези странни сили остава неясен. Кой беше мистериозната фигура на мястото на експлозията и дали са толкова любезни, колкото Ичироу, когато става дума за използването на този опасен подарък?

Инуяшики се оказа доста интересно изживяване да бъдем честни. От първите епизоди бях закачен за това, което предлага, и героите, които си заслужавават да инвестира в тях. Той не се чувства като че води битката “добро срещу зло”, докато изследваме дълбините на човешката психология. Докато не мога да кажа, че това аниме е препоръчително за всички, то ще бъде едино,за което ще си спомняме години напред. Произведение като Инуяшки доказва, че психологическите научно-филъри са все още привлекателни за света на аниметата.