Jinsei

Jinsei

02/04/2019 Off By boris

Юки Акамацу живее нормален живот в гимназията … докато нейният братовчед, Аяка Никайду, не я убеждава да се присъедини към клуба по журналистика, като консултант по живота! Нейната нова работа е да управлява колоната за съвети за училищния седмичен вестник, за да му помогне да стане по-социален. Скоро Юки се присъединява към три момичета: умната и срамежлива Рино Ендоу, атлетичената и свободна Икуми Сузуки и културната и сладка Фуми Кужу. Заедно те решават личните проблеми на тези, които анонимно искат съвети.

Въпреки че всеки от новите консултанти има своя уникална перспектива, те могат да достигнат до решения заедно, като провеждат дебати и социални експерименти през цялата седмица. Но с течение на времето четиримата бавно осъзнават, че не само ръководят другите ученици чрез техните проблеми, но и работят и по собствените си проблеми.

Това, което прави “Jinsei” страхотно е, че е спонтанно, весело и самосъзнателно. То знае, че това е аниме, е нещо, което се вижда доста често. Героите не са сложни, ситуациите са скандални, а диалогът е толкова забързан, че на екрана никога няма тъп момент. С няколко промени, това аниме можеше да стигне до някъде.Чувствам се, че “Jinsei” забрави, какво е трябвало да бъде някъде по време на сезона. Ако се бе придържаше само към странни диалози и ирационални проблеми в училищата, най-вероятно щеше да бъде прието много по-добре, отколкото беше. Не се случва често да се смея на аниме, но “Jinsei” успя толкова много пъти да ме разсмее. Анимацията и озвучението също са на добро ниво и по никакъв начин не сваля общата му оценка.

“Jinsei” е аниме с минимален сюжет и максимална комедия. И заради това, не трябва влезата в него с много високи очаквания от началото, за да не бъдете разочаровани. Но само защото му липсва сюжет, не означава, че не можете да го вземете и да имате 24 минути забавление.