Majimoji Rurumo

Majimoji Rurumo

02/04/2019 Off By boris

След нещастен инцидент, напълно нормален хетеросексуален ученик от гимназията Коута Шибаки е набеден, като перверзник. С момичетата, които избягват Кота като чумата, наистина най-лошият кошмар на младежа е осъществен! Един ден в училищната библиотека той се препъва в една особена книга, за която се казва, че притежава властта да призовава вещици. Отчасти от отчаяние, отчасти от скука, Коута решава да очаства в шегата на книга, докато пред него се появява, една нова вещица с името на Рурумо Маджи Мойирука. В един необичаен ход на събитията, Коута помага на Рурумо да изпълнява, някои общи задачи на вещици в замяна на пощадената му душа.

“Majimoji Rurumo” следва злополуките на Рурумо, тъй като тя се опитва да убеди Коута да използва 666 магически билети за даване на желание в усилията си да се превърне в пълноправна вещица, без да осъзнава, че животът на Коута се съкращава. Подпомогнато от познатото от Рурумо Чиро, Коута трябва да реши да помага на Рурумо или да спасява собствения си живот.

Да, това аниме е доста бавно и има доста клиширани епизоди и моменти, които ще намерите в “slice of life” и романтично аниме, но това, което наистина уме улови, особено в по-късните епизоди, е как съвместими “op” и “ed” са със сценариите в епизодите. Всъщност е доста интересно да се видят многото страни на главните 2 героя и да се види как се развива тяхната връзка.

От страна на героите е страхотно да се видят главните герои, които се развиват, със сюжета от миналото на някои герои и какви са личностите на всеки от героите. Характеристиките на героите са доста последователни, особено при Рурумо, дори и при всички развития на героя, които не изглеждат неуместни.