Juuou Mujin no Fafnir

Juuou Mujin no Fafnir

16/03/2019 Off By boris

Мидгар, момичешка-академия, става забележителна само заради приемането на първия си и единствен мъжки ученик, Юу Мононобе. Но Мидгар се откроява с много повече от това: това е училище, което е ексклузивно за група момичета, известни като “D’s”. Всяка от тях има изключително мощни способности да генерират тъмна материя и да я манипулират в мощно оръжие.

“D’s” не са съществували преди 25 години и са се появили едва след като редица мистериозни, разрушителни чудовища, известни като “Дракони”, са започнали да се появяват по целия свят. Странно, също толкова внезапно, колкото са се появили, са й изчезнали. В разрушителното си събуждане някои момичета започват да се раждат със символи върху телата и сили, подобни на природата на онези, които притежават самите “Дракони”.

Сега децата посещават това училище, надявайки се да впрегнат и да използват силите си срещу драконите. Юу е техният последен член и е изключителен, защото е единственият известен мъж “D’s” който съществува. Сега той трябва да изгради отношения с момичетата около него, включително и с дългогодишната си сестра, която посещава училището и да работи с тях, за да проучи и премахне заплахата от мощните дракони.

Анимацията е мястото, където намирам анимето да се отличава. Бързо, си представете дракон в ума си. Гарантирам ви, че това аниме представя дракони в съвсем различна светлина, отколкото си представяте. Драконите се отклоняват от предубеждения образ на дракона. Някои са двуноги, някои са четириноги, някои могат да летят, да ходят, да плуват. Всички те са различни и имат различни умения и способности.

Друг аспект на това аниме, на което наистина се радвах, беше общата липса на фен-сървис в него. Искам да кажа, че е там на места, но не и когато анимето е сериозно. В много “harem” анимета има изобилие от това, което се предполага, че ще възбуди зрителите. Освен нощната нощница на Ирис, сцена с гореща вана и някои сцени с бикини, това е доста безплодно. Бих препоръчал това аниме на хора, които не очакват този тип фен-сървиз от него, а просто искат да гледат едно нормално аниме за магия и дракони.