Kakegurui / “Какегуруи”

Kakegurui / “Какегуруи”

15/10/2018 Off By boris

За разлика от много училища, присъстващите на частната академия Хиякоу подготвят студенти за своя живот в реалния свят. Тъй като много от учениците са деца на най-богатите хора в света, академията има своите програми, които я разделят от всички останали. През деня това е нормално училище, което обучава учениците си на история, езици и други подобни. Но през нощта тя се превръща в хазартна зала, която ги обучава в изкуството, да се занимават с пари и да манипулират хората. Парите са сила, тези които излизат на върха на игрите, стоят на върха на училището.

Юмеко Джабами, привидно наивен и красив разменен ученик, е готов да се включи в специалната учебна програма на Хиякоу. За разлика от останалите, тя не играе за да спечели, но за тръпката от хазарта и нейния граничен с лудост начин на хазарт може просто да донесе твърде много нови карти на масата.

Това, което прави това аниме известено този сезон, е стила на анимето. Става дума за изражението на всеки герой, когато мисли, опустоши, или се увери в победата. Някои го виждат като обезпокоителен, но според мен това се отразява директно към отношението на героя и това е причината, поради която е отлично. Макар че това не е само изражението на лицето. Обичайните скици на анимето са добре познати. Въпреки че понякога смятате, че на нормалното лице липсва нещо, но когато изразът се променя драстично, оставате доста шокирани.

 

Моето удоволствие от това аниме е доста просто. Желанието да видите как реагира героя, мисли и взима решения за всяка игра и анимето го е предава на зрителите умело. С хазарта като основно ядро ​​то извлича стратегии и ги прави прости за аудиторията, за да разберат като обикновени хора. Не знам каквито и да било правила относно хазартните игри, но вече разбирам малко заради това аниме.