Kamisama no Memochou

Kamisama no Memochou

03/06/2019 Off By boris

Наруми Фуджишима не е типичният ти ученик в гимназията. Никога всъщност не се вписва и става все по-изолиран от своите съученици. Но той не е сам и когато Айяка, единственият член на клуба за градинарство, го запознава с откровеното момиче, което живее над магазина за рамени, Наруми навлиза в съвсем нов таен свят. Алис е NEET, някой, който не е нает, образован или тренира, но както Наруми бързо открива, това не означава, че тя не прави нищо през целия ден.

Междувременно се грижи за малката си армия от препарирани мечки, Алис е експерт хакер и изключително изключителен частен детектив. За негова изненада Наруми се оформя като един от странния, но елитен екип от сътрудници, които Алис е събрала от своите познати NEET. Заедно те ще се бият с банди, крадци, убийци и лордове. И в средата на всичко Наруми ще намери живота си да се променя завинаги!

Историята е базирана на дъга с най-много два знака за всеки случай. Това гарантира страхотно развитие на героите за представените герои, което е движещата сила зад тази серия. За разлика от вашето типично детективно шоу, случаите често са прости. Те често са много разрешими благодарение на изобилието от намеци, засадени във всяка дъга. “KamiMemo” беше много по-ангажиращ от “Gosick” за мен, тъй като се замислих да мисля за всеки инцидент с героите, а не просто да гледам детективска история, представена ми. Недостатъкът на простите случаи е, че на моменти историята изглежда скучна, макар че тя я компенсира, като добавя драма и вдъхновение към историята.

Въпреки че е детективно аниме, “KamiMemo” е изпълнен с теми, които обикновено се срещат в аниме на “shounen” (особено битка или спорт), като приятелство, решителност, справедливост / морал, принадлежност, търсене на цел в живота и любов. Също така има доста малко действия, както и в реалния живот, много неща в крайна сметка се решават с груба сила, а не само от интелигентност.