Phi Brain: Kami no Puzzle

Phi Brain: Kami no Puzzle

04/06/2019 Off By boris

Кайто Даймон би бил напълно средностатистически ученик, с изключение на едно: той е “демон” при решаването на пъзели. Всъщност Кайто е толкова блестящ, че когато е помолен да направи някои „специални“ тестове за неговата уникална способност, веднага подозира, че самият тест е тест. Кайто внезапно се озовава в убийството на смъртоносен Философски пъзел, направен от зловещата група “POG”, убийствен лабиринт от капан на капана, където ако не успее да разтвори правилно тайната, ще доведе до смърт!

За щастие, уменията на Кайто се оказват до първото изпитание, както за него самия, така и за приятеля му от детството Наноха, който също е попаднал в смъртоносната схема. Но сега, когато той е определен като Solver, той се вмъква в нов живот, където трябва да пътува по света с други Solvers, опитвайки се да разреши последните смъртоносни загадки, останали от “POG”. Има нова главоблъсканица зад всеки ъгъл и всяка измама може да доведе до смърт, но след като бъде поставена гатанка, можете да разчитате на Кайто да я разгърне, разнищи и отключи!

Героите в това предаване всъщност са доста интересни. Кайто, нашият главен герой, е много амбициозен човек. Мисля, че що се отнася до разнообразието, Кубик и Анна са доста интересни. Няма да разваля изненадата за Анна, но Кубик също е доста решителен и въпреки че изглежда сладко дете, той прави някои странни неща в името на експериментите си. Rook е много загадъчен герой и като „злодей“ мисля, че той добре се вписва в ролята, въпреки странно стилизираната си коса (не мога да реша наистина дали е готина или просто странна; тя варира на кадър.)

Единственото нещо в това предаване, което отказва от мен да ми харесва повече, е фактът, че те никога не ви показват работата на краката чрез пъзелите. Героите просто винаги правят разходки с уики и стигат до заключението без доказателства, че дори са го разрешили. Освен това, въпреки готината идея, имам чувството, че лентата на Орфей от Кайто е малко измама. Той никога не трябва да решава пъзелите нормално, защото това активира останалата част от мозъка му, за да може да използва 100% от него за решаване на пъзела. Добра идея, но малко евтина, когато става въпрос за прогресията на историята.