Tamayura: Hitotose

Tamayura: Hitotose

04/06/2019 Off By boris

Като малка, бащата на Фуу Саватари я научи да обича фотографията. Те правеха снимки навсякъде, където отидоха. Но след като той почина, виждането на тези фотографии служи само като напомняне за загубата й, така че тя ги заключи, за да бъдат забравени. Години по-късно брат й Коу намира албума с картинки на баща им и докато той прелиства страниците му, снимките напомнят на Фу за всички щастливи спомени на баща й, които ще носи със себе си завинаги.

Сега, когато срамежливият Фуу влиза в първата си година в гимназията, тя отново заема старата камера на баща си, решена да направи прекрасни снимки, които ще донесат радост и щастие на другите.

Единствената цел на тази поредица е да отпусне зрителите, да им позволи да изстинат след грубия ден и да забравят за сенките на ежедневието. В този аспект, Тамаюра е почти перфектен – има спокойна бавна история, симпатични герои и хубави декори, има и някакво „топло чувство“. “OVA” с продължителност само 2 редовни аниме-епизода не можеше да се справи по-добре от телевизионните сериали, защото нямаше достатъчно от тях и зрителят, който случайно го хареса, остана с недостиг, искаше още.

Освен това има способност да показва колко красив е светът. За мен, който живее в индустриален регион, комини на фабрики, електроцентрали или железари не изглеждат да разкрасяват околността. Не, това дори прави всичко по-грозно. Следователно за мен беше доста шокиращо, когато Ноар и Маон погледнаха заводски комин с червено-бяла боя и казаха, че е … красиво. Накара ме да стигна до извода, че може би наистина те не са толкова лоши, както винаги съм мислил. Принуждава се да мислим, дали реалността на Тамаюра е идеализирана или това е просто нашето виждане за реалния свят като нещо отвратителен, лош.