Eureka Seven AO

Eureka Seven AO

04/06/2019 Off By boris

Историята е поставена на изолирания остров Иквадо на Окинава, който наблюдава нарастващо движение, застъпващо се за завръщане към автономно правителство. Ао Фукай, 12-годишно момче с изчезнал баща, живее на острова със стар лекар на име Тошио и предстои да влезе в средното училище. Майката на Ао беше отнета преди десетилетие от неизвестни личности. Нару Арата, 12-годишната приятелка на детството на Ао и героинята на историята, живее с баща си, по-голямата си сестра и баба си. Тя има сила “Юта”, събудена в нея поради инцидент, когато беше малка. Изведнъж се появява мистериозно образувание, наречено „Тайно“ и стартира атака върху жизнената форма на “Scub Coral” на острова. Ао стартира известна военна игра, наречена “Нирваш” на борда на японски военен транспорт в неговото пламенно желание да защити острова.

“Eureka Seven AO” се фокусира твърде много върху действието. В предишната серия имаше драма и любов. Знам, че повечето от вас сами ще си помислят, че „механичните анимета не предполагат да има драма или любов, а просто действие“, но драмата в „Eureka Seven“ беше тази, която направи сериала. Кара те да обичаш двамата главни герои, Рентън и Еврика. Но в Астрален океан нямаш същата връзка с Ао.

Историята на анимето все още е силна, много е загадъчна. Има нови образувания, наречени „Тайни“, които атакуват неестествените същества, известни като “Scub Corals”. Има човек на име „Истината“, който се опитва да разкрие истината пред света (извинявай, ако това звучи повтарящо се) и той е основният антагонист на предаванията. Има Нару, който беше най-добрият приятел на Ао, който реши да отиде на Ао един ден и да последва основния лош човек. И стои мистерията зад „какво се случи с Еврика и Рентън?“