Kaze no Tani no Nausicaä

Kaze no Tani no Nausicaä

25/04/2019 Off By boris

Човечеството, някога технологично напреднала и процъфтяваща цивилизация, е било изтласкано на ръба на изчезване след катастрофална война, известна като “Седемте дни на пожар”. Останките от човешката раса сега живеят в разпръснати кралства, за да се избегне безмилостното разпространение на “морето на корупцията”, колосална гора, заразена с опасни мутантни насекоми и гъби, които произвеждат отровни спори.

Науиша, единствената наследница на трона на селскостопанската долина на вятъра, е вкарана във война, след като кралството на съюзниците, империалистическата Торумека, нахлува в империята на “Dorok”. Принудена да се бие заедно с военните от Торумека и тяхната хитра принцеса Кушана, Наушиа вижда от първа ръка за ужасите на войната и за нейното влияние върху човечеството и околната среда. Със своята тайнствена харизма и нежна природа Науиша може да бъде единствената надежда за човечеството, тъй като продължаващата война и “Корупцията в морето” ускоряват изчезването на човечеството.

Поставен на фона на опустошен свят, “Kaze no Tani no Nausicaä” изобразява последиците от човешката глупост и безсмъртната сила на природата.

“Kaze no Tani no Nausicaä” не е много популярна манга и това е много срамно. За тези от вас, които се радват на филма (филмът едвам прелиства повърхността на първия и втория том), аз силно препоръчвам да отделите време за намиране на поредицата и да прочетете останалите 7 тома.

“Kaze no Tani no Nausicaä” е написана и илюстрирана от човека, който може да е един от най-добрите филмопроизводители на всички времена, Хаяо Миядзаки. Само това трябва да е достатъчно стимул, но самата манга е монументална.

В хода на историята, главната героиня, Науиша, расте от невинно, обичащо природата момиче, до човек, който е бил втвърден от смъртта и загубата, но все пак успява да запази спокойната си личност и оптимистичен поглед. Самата история, освен героите, е и приключение. Героите никога не спират да си поемат дъх, винаги се стремят да предпазят човечеството (понякога от себе си) и всички създания на света.