Little Witch Academia

Little Witch Academia

25/10/2018 Off By boris

“Вярващото сърце е твоята магия!” – това бяха думите, които идолyът на Ацуко “Акко” Кагари, известната вещица Шайни Чариот, й казава по време на едно от нейните магически представянета преди години. Оттогава Акко живее с тези думи и се стреми да бъде вещица, точно като Шайни Чариот, която може да накара хората да се усмихват. Следователно дори нейният не-магически произход не я спира да се запише в „Луната Нова“ магическа академия.

Въпреки това, когато е развълнувана Акко най-накрая се отправя към новото си училище, преживяването там е нищо друго освен гладко. След опасния път, тя се сприятелява със срамежливата Лоте Янсън и саркастичната Сучи Манбабаран. Но най-голямото удоволствие за нея е, че тя също открива пръчицата на Шариот – „Лъскавият Жезал“, която тя приема като своя. За съжаление, нейното време в Луна Нова ще се окаже по-предизвикателно от това, което Акко би могло да си представи. Тя категорично отказва да остане по-назад от останалите си връстници, особено от самоувадената си съперница, красивата и надарена Диана Кавендиш, така че тя разчита на решимостта си да компенсира безразсъдното си поведение и неподчинение на магията.

Във време, в което магьосничеството е в упадък, „Little Witch Academia“ следва магическите ескапации на Акко и нейните приятели, докато научават истинското значение на това, да си вещица.

„Little Witch Academia“ е дъх на чист въздух в сравнение с повечето анимета, които излизат в днешно време. Историята е страхотна и много приятна, има страхотно изграждане на света, страхотно изследване на темата, силен любезен глас от началото до край, страхотни графики и анимация. Актьорско майсторство е прекрасно.

Това аниме ще ви накара да се смеете, ще ви накара да плачете и ще ви накара да се усмихвате с радост и решителност. Благодаря на всички творци за това прекрасно аниме и се надявам, че много подобни творби, ще се появят от техните ръце.