Lord of Vermilion: Guren no Ou

Lord of Vermilion: Guren no Ou

10/09/2019 Off By boris

Намираме се в Токио, датата е 29 януари 2030 г. Високочестотен резонанс се наблюдава в околностите на Токио и странна червена мъгла бавно се спуска над града. Тези, които чуват звука, хората и животните еднакво, почват да замаляват губейки съзнание. В Токио всичко се изключва, вярвайки, че мъглата носи неизвестен вирус, който причинява епидемия.

Въпреки това, шест дни по-късно, след инцидента, хората се събуждат, сякаш нищо не се е случило. След това затворените градски участъци в Токио постепенно се връщат към нормалното. Въпреки това, тъй като високочестотният резонанс започват да се случват някои „причудливи събития“ и хората се оказват потънали по-дълбоко в повече мистерии. Междувременно младите хора започват да осъзнават себе си и освобождават своята сила, скрита в кръвта им, откривайки себе си като „съд на кръвта на мъдростта“. Заедно, водени от нещо непознато, те се срещат, общуват и се сблъскват с неизбежния кръг на съдбата, жертвайки собствения си живот.

Историята има голям потенциал, но никога не е беше напълно развита. Мотивите никога не са обяснени. Хората се привързаха един към друг без обяснение защо. Героите правиха избори, които никога не бяха напълно обяснени. Всеки епизод донесе нови въпроси, но никога не отговори на нито един, а завършекът също не помогна за цялостната картинка. Може да се твърди, че на някои от въпросите е даден отговор, но тъй като тези „отговори“ са само изолации и спекулации, не чувствам, че са им отговорили. Искам доказателства.

Харесвах дизайна на героите. Те не бяха нищо особено, но бяха хубави. Някои от кръвните доспехи, или както биха ги нарекли хората, изглеждаха доста страхотно, по-специално тези на Карк, но повечето бяха просто абстрактни и странни. Чувствах, че можеше да се направят и по-добре. Някои от чудовищата имаха наистина страхотни детайли, но някои бяха просто ужасни. В крайна сметка това не е едно аниме, което бих препоръчал на всеки по скоро на хората, които имат голям интерес към този тип истории.