Loveless

Loveless

20/04/2019 Off By boris

Аояги Рицука е един неспокоен 6-токласник. Преди две години той загадъчно губи паметта си и развива алтернативна личност. Неговата майка непрекъснато го подиграва (и понякога бие), питайки го какво се е случило с “истинския” Рицука, а единственият му защитник и приятел, по-големият му брат Сеймей, наскоро бе убит.

Изведнъж се появява очевидният „приятел“ на Сеймей. Соуби му казва, че истинското име на Рицука е “Loveless”, и че Соуби е назначен от Сеймей, да се грижи за Рицука и да го защити. Рицука скоро се засмуква в странното подземно общество, където екипи от хора, “Боец”, и “Жертва”, се борят със сложни и красиво формулирани магии.

Той търси едновременно приемане на себе си и отговор на тайната за това кой е убил брат му и защо.

Отложих четенето на “Loveless” много дълго време поради неговия „текущ“ статус, но само преди няколко дни нямаше какво да чета и реших да го прочета. Не след дълго наистина бях заловен от историята. Започна с Аояги Рицука, който е един от най-очарователните, интелигентни и цялостно голени характери, които съм виждал. Това, което наистина ме интересуваше, беше отчаянието му, когато създава спомени с хората и да не се забравя, заради случилото се преди две години. Той беше само първият от многото добри елементи в тази манга. Историята беше наистина интересна и уникална, идеята да имаш “жертви” и “бойци” и да не знаеш дали наистина можеш да се довериш на хората. Взаимодействието между знаците, може да бъде между смешно и сладко до странно интензивно и страшно.

Това е една от първите манги, които съм прочел, които са направили толкова малко части и честно казано просто ме вбеси, че са похарчили тази малка сума за неща, които нямат нищо общо с историята. Но като цяло, “Loveless” определено си струва да се чете, дори само за да видите “Рицука” да се развива и расте като невероятен главен герой.