Shugo Chara!

Shugo Chara!

20/04/2019 Off By boris

Какъв човек ще стана? Какво мога да направя за себе си? Децата размишляват над тези въпроси и от тези мисли се ражда “Яйцето на сърцето им”. Невиждано от повечето, “Яйцето на Сърцето” остава скрито в рамките на всеки индивид и представлява свой собствен идеален характер.

Докато се приспособява към живота в ново училище, Аму Хинамори неволно е придобила репутацията на “хладна и пикантна”. Недоволна от външната си личност, Аму често се чуди как може да действа повече като истинската си същност. Желанието й за промяна се проявява, когато една сутрин Аму се събужда, за да открие три яйца под нея. Те се излюпват, за да разкрият Ран, Мики и Суу – три “герои-пазители”, всеки от които е въплъщение на идеалния Аз на Аму.

“Shugo Chara!” следва пътуването на Аму, докато триото започва да й показва, колко много потенциал има, срещайки се с други герои на “Гардиън” и няколко неприятни преживявания по пътя.

Започнах да чета тази манга, защото чух, че това е забавна и щастлива история. И тя беше! Много се смях и посланието беше оптимистично и позитивно. Но това беше нещо повече от добро изживяване. Завърших мангата не само доволен, но и вдъхновен.

Аз съм подражател за създателите, които се занимават с ежедневието и я превръщат в завладяваща история. Концепцията, на която се основава тази манга, тази на мечтите или идеалното себе си, е нещо, с което мисля, че всеки може да се свърже. Знам, че се борих с идентичността, когато бях по-млад. Да видим Аму първоначално се обезсърчава от това, което липсва и бавно започва да разбира и вярва в себе си е красиво нещо. В съчетание с другите й изпитания, когато приятелите се отдалечават, опитвайки се да разберат какво наистина е любовта и да бъде отговорна по-голяма сестра / приятелка, това наистина я прави динамичен и сходен характер. По време на историята, докато тя придобива увереност, тя има страхотна сила да променя хората около нея към по-добро. Това е една област, която според мен историята се е справила добре.

Препоръчвам тази манга на всеки, който иска да се върне назад във времето в дните, когато още не е определил какъв иска да бъде, а за тези, които още живеят в този период, дано тази манга да бъде и вашето вдъхновение.