Madan no Ou to Vanadis

Madan no Ou to Vanadis

22/03/2019 Off By boris

В една фантастична версия на Европа се развива война между вражеските страни. Една от тези страни, Женти, има седемте си региона, управлявани от военните девици, известни като Ванадис. Оборудвана с мощни оръжия, изваяни от дракони, Елеонора “Елен” Вилтария, една от ванадисите, започва инвазия срещу съседната им съседна страна Бруне. В крайна сметка, Тигревудм “Тигре” Ворн, млад стрелец и граф за района на Брун в Елзас, цялата му армия е унищожена от ръцете на Елен. В един странен обрат на събитията, Елен резервира Тигре и му дава заповедта: “Стани мой!” Какъв може да е смисълът зад този нов съюз?

Адаптирано от лекият роман, написан от “Tsukasa Kawaguchi”, “Madan no Ou to Vanadis” е епично приключение, изпълнено със сложни военни тактики и красиви жени. Заловени в многонационален конфликт, Тигре и Елен са запленени от война, пълна с тъмни тайни, конспирации и корупция.

Художественият стил на това аниме е доста привлекателен, тъй като красиво смесените цветове вървят добре заедно. Имаше много подробности там, където беше необходимо и беше по-меко, когато ставаше дума за това. Картината на армията от далечни сцени дава 3D ефект, който работи добре, след като сте свикнали с него, като се има предвид, че детайлът към тях е добре направен. От ясното разграничаване на лицето на всеки герой, до използваните оръжия, всичко беше много добре изработено.

Бях пленен от първия епизод. Всичко се движеше с нормално темпо и нямаше дълго чакане за заговор. Сцените на битките бяха красиви, а детайлите от цялото творчество бяха добре направени! Това аниме беше предимно за военна тактиката и си прекарах доста добре докато го гледах. Препоръчвам това аниме на тези, които обичат историческите военни теми с бързо движещи се сюжети и много силни герои. Анимето беше запленяващо, озвучението беше перфектно подбрано, не може да спечелите от това, че бихте искали всички герои да имат повече време на екрана, но определено има някои, които могат да растат повече.