Ushinawareta Mirai wo Motomete

Ushinawareta Mirai wo Motomete

23/03/2019 Off By boris

Каори Сасаки – член на клуба по астрономия на Академията Учихама – признава чуствата си на Су Акияма, но по-късно същата вечер умира в трагична пътна катастрофа. Приятелите и съучениците от клуба плачат за смъртта й в местна болница. Но на следващия ден тя се появява в училище и никой не усеща нищо нередно. Денят завършва без никакви необичайни инциденти, а групата от приятели планира предстоящия културен фестивал. Внезапно стаята се разтърсва от неестествено земетресение. Всички се разделят, за да разследват – с изключение на Нагиса Ханамия, която остава в стаята. Тъй като всички си тръгват, Нагиса забелязва, че странният куб, подобен на реликва, който трепти, започва да излъчва странна синя светлина. Междувременно Су се препъва в голо момиче, което е в безсъзнание и лежи в локва от вода.

“Ushinawareta Mirai wo Motomete” следва все по-странните приключения на Клуба по астрономия – от справяне с призраци, до смущаващи размирици между ученически клубове. През цялото това време те разкриват обстоятелствата, около внезапната поява на нов ученик преместил се в тяхното училище наскоро.

“Ushinawareta Mirai wo Motomete” наистина има много интересна история. Без да развалям нищо за потенциалните зрители, историята е в основата си мистерия. До даден епизод, ние оставаме в тъмнината, за това каква е целта за номерата на екрана и връзката на основната история с първата сцена в първия епизод. Излишно е да казвам, че когато всичко се разкрива, всичко което се е случило има смисъл. С края обаче някои зрители може и да не са доволни. Аз, от една страна, вярвам, че краят е от първостепенно значение за приключването на едно аниме. Аплодирам писателите и персонала на “Ushinawareta Mirai wo Motomete”, че не направиха някакъв смешен край, а такъв който е подходящ за това аниме. Той се вписва идеално в него, но все пак ме кара да искам повече от този свят.