Hyouryuu Kyoushitsu

Hyouryuu Kyoushitsu

23/03/2019 Off By boris

Шу Такемацу е възпитаник, който отказва да порасне. Въпреки това, един съдбовен ден, светът му е обърнат с главата надолу, принуждавайки го бързо да узрее – или да умре. Когато Шу пристига в училище тази сутрин, се случва земетресение с мистериозен произход и кампусът се телепортира в празна пустош, далеч от обществото. Не само, че Шу и неговите връстници са изправени пред непосредствена криза на недостиг на храна, те трябва също да се справят с други проблеми, включително нови и опасни външни заплахи, и нарастващ конфликт между студентското тяло. Тъй като възрастните хора трудно се адаптират, Шоу намира огромната отговорност да се адаптира бързо към новата си дистопична реалност тежко бреме върху малките си рамене.

Написана от специалиста по ужасите Казуо Умезу, Хюорю Кюшицу се смята за класика в своя жанр – уникална смесица от загадъчната мистерия зад вдишването на Шоу и неговите съученици в безплодния, враждебен свят и борбата им за оцеляване.

След първия том се появяват почти всякакви страници, като се казва много повече от лошо преведения диалог. Понякога това е тревожно, но не е обезпокоително заради самия него. Това, което е изобразено, е реалистично, когато се сблъска с убийства и абсурдни ужаси, брутална реалност, безразлична към благосъстоянието на изоставените деца.

 

През работата преминават две теми. Първата е надеждата, която се превръща в малко кич и насилствено хранена, но в такава ситуация какво друго би могъл да изпита един оцелял? След това се надяваше компасът, който насочваше невероятното пътуване на Шекълтън.

Смъртта на невинността е по-интересна тема. Децата, които не могат да рационализират, са първите, които се поддават, регресират до бебета или стават варвари – което може да е единственият истински път. Докато главният герой успява да се придържа към цивилизацията, успява да съчувства дори когато неговото собствено оцеляване е застрашено.