Soul Eater

Soul Eater

23/03/2019 Off By boris

Градът на Смъртта е дом на Академията за смъртни оръжия “Мейстер”, създадена от Шинигами – самият мрачен жътвар. Създадена, за да поддържа мира, Академията обучава “Мейстери” и “Демонични оръжия” – хора, които приемат формата на оръжие – да защитават човечеството от злото. Крайната цел на един Мейстер е да създаде “Скит на смъртта”, достоен да бъде притежаван от Шинигами. За да направи това, техният оръжеен партньор трябва да консумира душите на 99 зли хора и една вещица.

Мака Олбърн и нейният партньор Soul Eater “Soul” Еванс са двама ученици, които се надяват да направят смъртта на “Scythe”. Към тях се присъединяват и буйната Черна звезда и неговият партньор Цубаки Накацукаса, както и перфекционистът „Death the Kid“ – просто известен като Кид – и неговите партньори, близначките Патриша „Пати“ и Елизабет „Лиз“ Томпсън. Тези амбициозни ученици работят за това да станат най-добрият екип на “Мейстер и Демонично оръжие”, чрез злополуки, мисии и много класни изпитания.

Обаче, много мистерии ги заобикалят и когато се откриват нови врагове и се разкриват тайни, Мака, Soul и техните приятели трябва да се борят, за да защитят академията, града на смъртта и самия свят от враговете, далеч по-лоши от хората.

Не мога да препоръчам тази манга достатъчно, единственото слабо нещо, за което мога да се сетя, е, че стилът на изкуството се променя много леко към края. По-късните томове имат абсолютно поразително изкуство, невероятно детайлни и сложни. Героите са наистина приятни и развиват много повече от историята. Едно нещо, което намерих наистина страхотно, са малките детайли, които по-късно стават наистина важни, това прави историята добре обмислена и изработена. Друго нещо, на което наистина се наслаждавах, е как тази манга никога не се взима прекалено сериозно към последната глава, тя успява да бъде дълбока и привлекателна, като същевременно е и лека сърдечна и забавна.