Totsukuni no Shoujo

Totsukuni no Shoujo

23/03/2019 Off By boris

Много отдавна имаше бог на светлината и бог на тъмнината. Докато тези, посветени на бога на светлината, преживяват щастие и щастие, богът на тъмнината ще свири на хората и ще им открадне радостта. И така, според легендата, богът на светлината решил да го накаже, като го превърнал в чудовище. Разгневен от това, богът на тъмнината измъчваше наказанието си като проклятие, за да нанесе страдание на другите. Заради неговите действия той бил изгонен към Външния, където той и неговите чудовищни ​​деца трябвало да останат за вечността, докато тези от Вътрешното никога не трябвало да влизат в контакт с някой отвън, за да не бъдат прокълнати с отвратителна форма.

Едно момиченце на име Шива, вътрешно лице, е открито от външен човек, който познава като Сенсей. Въпреки че не могат да докоснат, Сенсей се грижи за Шива, доколкото може, и заедно живеят умерено щастлив живот. Но скоро Шива не само се намира в опасност отвън, но и от собствения си вид.

Това е такава находка! Тъжна и красива история за малко човешко момиче и чудовище, което се грижи за нея, живее заедно в гора, защото… Не искам да развалям нищо, още не знам достатъчно, но ви призовавам да проверите това поне за изкуството, ако не друго, то е прекрасно и уникално.

Изкуството е невероятно. Тъй като няма други манги от този автор, аз проверих профилите на автора върху мангипати и пикси. Изглежда, че тя обича да рисува антропоморфни животни (предимно мъжки фигури с животински глави) и чудовища. Това ме кара да се притеснявам за сюжета и още не съм сигурен дали хората ще бъдат добре нарисувани, а от друга страна дава надежда за добри чудовищни ​​дизайни.

Говорейки за герои: имаме хубаво малко момиченце, идеално дете, без изненади тук, и голямо “wendigo”-подобно чудовище, което е изненадващо нечовешко, не само на външен вид – например, не яде. Най-голямата мистерия е в него, но изглежда, че той също има опит, но не и знание, така че това ще бъде пътуване на откритието и за двамата. Мисля, че и двете мрежи са приятни и няма прекалено много обич, което е добро.