Trinity Seven

Trinity Seven

23/03/2019 Off By boris

Един ден яркото червено слънце престава да блести, причинявайки “феномена на разбиването” – разрушаването на града на Арата Касуга и изчезването на обитаващите го хора. Всичко обаче все още не е изгубено. Използвайки магическия гримуар, който му е даден от приятелката му от детството и братовчедка Хиджири Касуга, светът на Арата се възстановява изкуствено. За да изследва явлението, Лилит Асами се появява пред Арата, чийто изкуствен свят изведнъж се разпада. На него му се дават два възможности: да предаде книгата или да умре. Въпреки това, Арата избира третата опция – записвайки се в най-секретното магическо училище “Royal Biblia Academy”, където го очакват шест други магически потребители. Заедно с Лилит, тези шест от тях съставляват “Trinity Seven”, елита на училището, всеки от които укрепва собствената си сила и умения.

С амбицията да спаси Хиджири и помощта на новите си приятели, Арата спира пред нищо, за да предотврати унищожаването на любимия му роден град и да върне най-добрия си приятел.

Много интригуващ и първоначално малко загадъчен, сюжетът те кара да искаш повече. Има много пъти, в които епизодът приключи и аз просто исках да мога да продължа да гледам, но уви. Сюжетът изглежда доста добре обмислен и всички събития сякаш се вписват добре в света. Има моменти, в някой части могат да бъдат обяснени малко по-ясно, като например в раздела „Библиотека“, но аз чувствам, че това не отклоняваше удоволствието ми от анимето. Всяка “секция” се чувства така, сякаш сближава всичко и е много приятно за гледане. Има много малко случаи, когато усетих, че не е имало напредък в сюжета и все пак е постигнато добро развитие на характера на героите. Комбинацията от тези две правят това аниме достойно за гледане.

Това е едно аниме, което се радвам да ви препоръчам.То има много добре изграден сюжет и герои, които са интересни за гледане и ще си прекарате много добре, в решаването на тази мистерия заедно с тях.