Mushishi Zoku Shou 2nd Season

Mushishi Zoku Shou 2nd Season

23/03/2019 Off By boris

Призрачни, първични същества, известни като Муши, продължават да предизвикват мистериозни промени в живота на хората. Пътуващият Мушиши, Гинко, продължава да се опитва да отстрани странните и тревожни ситуации, с които се сблъсква. Времевите контури, живите сенки и телепатията са сред явните ефекти от намесата на Муши, но по-фините симптоми, които отнемат години, за да бъдат забелязани, също предизвикват загрижеността на Гинко, докато той минава от село на село.

Чрез обстоятелствата Гинко се е превърнал в арбитър, определящ кои Муши са благословии и които са проклятия. Но линиите, които той иска да нарисува, са субективни. Някои от неговите пациенти по-скоро биха упражнявали новите си сили, докато не бъдат напълно погълнати от тях. Други отчаяно се стремят да се отърват от страданията, които всъщност защитават живота им от опустошение. Тези, които прекосяват пътя с Муши, трябва да се научат да приемат привидно невъзможни последствия за своите действия и да лекуват раните, които не са знаели, че са имали. В противен случай те рискуват да се срещнат с съдбите извън тяхното разбиране.

Интересна подробност за Мушиши е как не всички негови истории завършват с щастлив край. Много от тях са горчиви или плоско депресиращи, което елиминира всяка предсказуемост, която често идва с разказване на този тип истории. Епизодите не са просто различни по съдържание, но и доставят напълно различни емоции в края на всеки епизод, като гарантират, че серията никога не достига до точката на замъгленост. Мушиши винаги предлага нещо ново на аудиторията си. Той никога не минава по пътя на проповядването на морала, тъй като дори неговите злодеи са достатъчно дълбоки и човешки, за да бъдат съпричастни. В Мушиши никой не е присъщо правилен или грешен, дори Гинко не може да каже със сигурност какъв би бил най-добрият път.

Вторият сезон на Мушиши може да е малко по-слаб от първия, но това не означава, че е разочароващ. Той все още предлага същите зрели теми и атмосфера, които бихте очаквали от серията. То просто не носи същите тези предишни моменти, които изкрещяха: “Гледам шедьовър”. Но не мисля, че това е проблем. Ако най-големият му грях е просто това че е голям, а не шедьовър, то вторият сезон на Мушиши вече е километри преди конкуренцията.