Akatsuki no Yona

Akatsuki no Yona

23/03/2019 Off By boris

Принцеса Йона живее с лукс и лекота, напълно защитена от проблемите на привидно спокойното кралство Кука. Въпреки това внезапното убийство на краля и предателството на любимия й братовчед Сю-енс поставя живота на Йона в смъртна опасност. Принуденa да избяга само със Син Хак, който е и неин приятел и бодигард от детството, наивната принцеса скоро открива, че Кука не е идиличното място, което тя си е представяла. Бедността, раздорите и корупцията се разрастват, което прави възстановяването на трона нищо повече от фантазия, която е желана от сегашното състояние на кралството. Въз основа на популярната манга със същото име от “Мизухо Касанаги”, “Akatsuki no Yona” следва принцеса Йона при приключението на възрастта, когато се сблъсква с суровата реалност на своето царство. Със само една тайнствена легенда, която да я води, Йона трябва да открие начин да възстанови Кука до предишната му слава, докато бъде преследвана от силите на новия крал Кука.

Първоначално, това аниме изглежда като средностатистичеко шоу с обратен харем в графата “shoujo”, но до края на първия епизод, може да се види че историята изглежда, че е нещо повече от това, което е наистина. Това е добре написана история, която се фокусира върху отмъщението и предателство. Темпото на моменти, когато се налага да се присъединявате към дракони, може да изглежда малко по-бавно и да се влачи тук и там.

“Akatsuki no Yona” беше голямо удоволствие за мен да го гледам и аз се радвам, че не го пренебрегнах. Първоначално сюжетът звучи родово, но дайте шанс на анимето и ще изпитате някои от най-добре направените разработки в аниме от години. Това аниме заслужава Сезон 2, по дяволите, има нужда от него. И всичко това идва от “Studio Pierret”. Както изглежда това ще се случи и анимето, може би ще има продължение през идната 2020 година. Затова спрете всичко, което гледате и гледайте “Akatsuki no Yona” сега, няма да бъдете разочаровани.