Made in Abyss/ “Изработени в Бездната”

Made in Abyss/ “Изработени в Бездната”

15/10/2018 Off By boris

 

Бездната – безкрайна пропаст, простираща се до дълбините на Земята, изпълнена с тайнствени същества и реликви от дълъг период от време. Как е създадена? Какво се крие в дъното? Безброй смели хора, известни като водолази, се стремят да решат тези загадки на бездната и безстрашно се спускат в най-тъмните и сфери. Най-добрите и най-смелите от водолазите, белите свирки, са приветствани като легенди за онези, които остават на повърхността.

Рико, дъщеря на изчезналата Бяла свирка Лиза „Унищожителката“, се стреми да стане като майка си и да изследва най-отдалечените места на Бездната. Но само като новак или “Червена свирка” й позволява да се разхожда само на най-горния слой. Въпреки това, Рико има случайна среща с мистериозен робот и появата на едно обикновено момче. Тя решава да го нарече Рег, който няма спомен за събитията, предхождащи откриването му. Уверена, че технологията създала Рег, трябва да идва от дълбоко в Бездната, двамата решават да се впуснат в пропастта, за да възстановят спомените на Рег и да видят дъното на голямата яма със собствените си очи. Те обаче не знаят за суровата действителност, която е причина за съществуването на Бездната.

„Изработени в Бездната“ е доста оригинален в обработката на фантастичната обстановка и трябва да кажа, че се радвам, че нещо като “Изработени в Бездната” излезе през 2017г. Как авторът успя да изгради култура около огромен кратер е доста правдоподобно. „Изработени в Бездната“ предлага разнообразие, удовлетворение и дори осигурява познанията на автора, като медицинска помощ и екологична терминология. „Изработени в Бездната“ е аниме, което мога да препоръчам на всички. Голяма история, която принуждава зрителя да я довърши от самото начало, активни и оживени герои, които могат да бъдат описани още повече като такива чрез взаимодействията им, чудесния звук от саундтрака, ефектите, гласовите актьори и анимацията, подобна на Ghibli. Наистина, съвсем от дъното на бездната в сърцето си, препоръчвам това аниме на всеки, който търси велика история. „Изработени в Бездната“ осигурява точно това.