Mahou Sensou

Mahou Sensou

12/05/2019 Off By boris

Светът, какъвто го познаваме, всъщност е само половината от историята, това открива Такеши Нанасе внезапно едно лятно утро. По пътя си към тренировка по кендо, Такеши намира едно момиче в безсъзнание облечено в униформа, която той не разпознава. Такеши прави приличното нещо и я спасява, а в замяна когато момичето се събужда, го превръща в магически потребител.

Както Такеши открива, има свят, в който нормалните хора живеят и свят на магическите потребители. Повечето магически потребители просто искат спокойно да съжителстват с не-магьосниците, но има някои с по-големи амбиции. Муи Аиба е магьосник, записан в “Subaru Magic Academy”, където магическите потребители могат да се научат да контролират и насочват своите сили и как да живеят в мир с обикновените хора. След съдбоносната си среща с Муи, Такеши и неговите нови приятели-магьосници Куруми Исошима и Казуми Ида решават да се запишат и в Магическата академия.

И тримата приятели имат различни причини да се борят, независимо дали се борят да избягат от миналото или да се изравнят с бъдещето. Те притежават различни видове сили, които трябва да се научат да използват, за да се преборят с “Призрачните тейлъри”, група магьосници, които са готови да използват насилие, за да утвърдят своето превъзходство над хората.

Преследван от “Призрачните тейлъри”, Такеши и неговите приятели трябва да се обучат, за да станат по-силни, да се изправят срещу водача на трейлърите и да предотвратят началото на “Втората магическа война”.

Това аниме има много хубави обрати.Тези обрати се развиват през целия сезон и правят анимето доста диманично, с доста интересен сюжет. Анимацията и озвучението също са доста добре подбрани и са в много добра хармония със сцените. Някой биха нарекли самия сюжет, скучен или предсказуем но с тези настройки това аниме, няма как да бъде направено по друг начин. То не е нещо, което не сме виждали досега, но това по никакъв начин не трябва да влияе на оценката на това аниме, само по себе си. Но мисля че това трябва да бъде оставено, на всеки да вземе решение сам за себе си, така че ви предлагам да се абстрахирате от негативните коментари из интернет пространството и да гледате “Mahou Sensou”.