Chihayafuru

Chihayafuru

12/05/2019 Off By boris

Чихая е момиче в шести клас, което все още не достатъчно възрастно, за да знае дори значението на думата ревност. Но един ден тя се запознава с Арата, ученик по обмен от селската провинция Фукуи. Макар и покорен и тих, той има неочаквано умение: способността му да играе конкурентна “Карута”, традиционна японска игра на карти.

Чихая е поразена от неговата мания за играта, както и от способността му да избера правилната карта и да я премахне пред всеки от опонентите си. Въпреки това, Арата е запленен от нея, само заради невероятния й естествен талант за играта. Не пропускайте тази история за живота на подрастващите и емоциите, които се развиват по най-драматичния начин!

Наистина не очаквах много, когато прочетох тази манга. Дори не знаех какво е “Карута”! Реших да я прочета от чистата скука, защото рейтингите бяха високи. Но тя определено надмина моите очаквания.

“Карута” е спорт, така че аз се възхищавам на илюстратора, че можеше да нарисува сложните пози и най-вече се възхищавам на начина по който рисува ръцете на героите. Да, “Карута” използва ръцете си много. Начина по който са изобразени героите и околността определено е уникален за времето си и е нещо, което не е за изпускане.

Главната атракция на тази манга определено са героите. Главният герой, Чихая, е това, което всички наричат ​​”bishoujo” (красиво момиче), но нейната личност е точно обратната. Тя е доста тромава и не е много умна. Все пак, тя се опитва много усилено в “Карута” и става доста добра в нея. Двете й основни любовни интереси се наричат ​​Тайчи и Арата. ​​Тайчи е нейният приятел от детството, който й помага да създаде клуба по “Карута” , докато Арата е човекът, който я е завладял от “Карута”, но е трябвало да се премести, когато са били деца. Другите поддържащи символи имат свои собствени отличителни качества. Като цяло препоръчвам тази манга на хора, които искат да научат една нова и интересна традиционна японска игра, по необичаен начин и да се впуснат в тази история на любов, както към играта така и към другите.