Mahou Shoujo of the End

Mahou Shoujo of the End

17/04/2019 Off By boris

Един ден обикновеният ученик в гимназията Когами Кий се озовава в странен вид зомби-апокалипсис, включващ „магически момичета“. Докато лениво излиза от прозореца на училището, Кий вижда това, което прилича на малко момиченце, което удря учител, причинявайки експлозия на главата му. Убеден, че мечтае, той отива в тоалетната, за да се събере заедно.

За съжаление, това не е мечта и той пристига, за да открие зловещото малко момиче, което многократно казва „магически“, докато клане приятелите и съучениците си. Скоро, Кии и приятелят му от детството – тихо, често тормозено момиче на име Цукуне – са свидетели на възкресението на труповете на приятелите си в зомби-подобна убийствена тълпа, плачеща от единствената дума „магически“. Сега Кий и Цукуне трябва да се опитат да издържат с останалите оцелели и да се опитат да открият какво се е случило с техния свят.

Прочетете 20-те до 25-те глави и историята се променя от острата манга до такава, която има алтернативни вселени, пътуване във времето и много незабравими моменти. Прочетете още 10-и глави и ще получите друга история за цената на един, а след това те се сливат заедно като това, което не се обича за тази манга. Стилът на изкуството е добър, но какво очаквате? Въпреки че исках един от героите да е с различен характер. Това е много приятно, след като преминете горе и аз съм изчерпване на идеи. Както казах тази една от онези манга, където трябва да копаеш, за да намериш добрите неща. Той също така има някои “meme” в състояние. Тази манга не е нещо специално, не е нещо ново под слънцето и може би са взели доста идеи от други пост апокалиптични адаптации. Може би защото зомби апокалипсите, не са толкова добре приети в япония тази манга няма много голям успех сред читателите.