Ping Pong the Animation

Ping Pong the Animation

17/04/2019 Off By boris

“Героят идва. Героят идва. Героят идва. Пейте тези думи в ума ви и със сигурност ще дойда при вас …” Тази мантра е това, което Макото Цукимото повтаря като източник на мотивация, когато се бори със стреса на не само изтощителни мачове по пинг-понг, но и в ситуации от живота му. Макото не се бори сам. Той и неговият приятел, Юката Хошино, наречени съответно “Smile и Peco”, са две момчета, които са израснали да играят пинг-понг почти всеки ден. Пеко, изпълнен с увереност, се стреми да бъде най-добрият тенисист в света. Смайл, от друга страна, показва малко амбиция. Независимо от това, двамата винаги са близки, чрез връзка, изградена върху взаимната им любов към този спорт. Всяка година ученици от цяла Япония се събират за състезанието по тенис на маса, с цел постигане на национална и международна слава. Чрез интензивно обучение и състезания, само най-добрия и упорит тенесист ще спечели. От авангардния режисьор на Татами Галакси, Масааки Юаса, “Ping Pong The Animation” служи за разказ за амбиция със своя голям дял от проблеми по пътя. Каквито и да са шансовете, “Peco и Smile” ще ги посрещнат заедно.

“Ping Pong The Animation” е изключително аниме. Това е по-малко спортно аниме и по-скоро серия от мощни емоции. Това е красиво изработена история и е такава, която със сигурност не идва често. С една дума, това е неконвенционално. Нищо за пинг-понг не се чувства обичайно, така че или го обичаш или мразиш, трудно е да не признаеш художествената му заслуга.

“Ping Pong The Animation” наистина блести с неговите герои. Степента на развитие за толкова кратко време е изумителна. Взаимодействията между героите са поразително истински, всеки разговор е естествен. Има смислен растеж дори при най-невероятните хора и това е глътка свеж въздух от анимета, където нищо не се променя.

“Ping Pong The Animation” не е лесно за гледане. Това е аниме, което може да бъде гледано от всеки, който иска добра история. Не е нужно да харесвате или дори да разбирате тенис на маса, това е преди всичко приказка за израстването. Без съмнение това е едно незабравимо преживяване и нещо, което много си заслужава вашето време.