Denpa Onna to Seishun Otoko

Denpa Onna to Seishun Otoko

17/04/2019 Off By boris

Макото Нива прецизно разказва количеството положителни и отрицателни младежки преживявания, в които участва, сякаш оценява собствения си живот. Когато родителите му отиват в чужбина, той се премества в нов град, за да живее при леля си, приветствайки промяната и готов за ново начало.

Въпреки това, колкото и обичайно да си представяше юношеството си, той никога не би могъл да вземе предвид съществуването на загадъчен отдавна изгубен братовчед. Влизайки в къщата на леля си, той открива братовчед, за когото никога не е знаел: Ерио Тууа. Въпреки че е на възрастта на Макото, тя не може да бъде по-различна: Ерио избира да се увие във футон през целия ден, вместо да ходи на училище. Тя дори твърди, че е извънземна и с речева картина и личност, за да я подкрепи, всеки шанс на мечтания от Макото нормален живот моментално се хвърля през прозореца.

Докато среща низ от други ексцентрични момичета в града, Макото трябва да се изправи пред възможността да види точките на младостта си в червено. Въпреки това той може да бъде изненадан от това колко вълнуваща може да бъде ненормалната младост.

Изкуството и анимацията е тази серия като цяло е много добра. Дизайнът на героите е атрактивен, с големи разфасовки и ъгли на камерата (въпреки че е почти напълно лишен от анимационния стил “SHAFT”). Има няколко сцени, в които героите изглеждаха деформирани за целите на икономия на бюджет, възможно е да се използват корейски аниматори, но всяка една вдъхновяваща сцена (и сцена за обслужване на фенове), която всъщност има значение, е изтеглена до съвършенство. “SHAFT” знае как да вдъхновява и как най-добре да използва визуалната поддръжка за разказване на история и това се показва още веднъж в тази поредица.