Selector Infected WIXOSS

Selector Infected WIXOSS

17/04/2019 Off By boris

Нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Това е особено вярно за Рууко Коминато, когато тя получава тесте карти за популярната игра на карти “WIXOSS”, само за да намери момиче, затворено в нейната “LRIG” или аватарна карта. След като срещна други в същата ситуация, Рууко открива, че сега тя е станала “Селектор”, играч в специална версия на “WIXOSS”, където момичетата могат да се бият помежду си за възможността техните най-дълбоки желания да се сбъднат. Въпреки това, има улов. За разлика от славата, която ги очаква след победите си, има жестока съдба: ако загубят три пъти, животът им ще бъде унищожен.

В една зловеща игра, пълна с лъжи и измама, Рууко и нейните новооткрити приятели трябва да разкрият тайните зад “WIXOSS” и да осъзнаят какво е наистина най-важно за тях, преди да е станало твърде късно.

Ако сте били в състезание, в което като спечелилите и желанието ви ще се сбъдне, бихте ли се състезавали? Знаейки, че има и други хора, които могат да имат по-важно или отчайващо желание? Вашето желание по-важно ли е от това на другите? По-малко важно ли е? Имате ли дори желание? Това са въпросите, които трябва да си задавате докато гледате това аниме.

Изкуството извън битките е доста скучно, с много използване на бледи цветове и сиво. Всички фонове, всички преден план, използват този вид меко оцветяване. Лошо ли е това? Не изцяло, тъй като дава усещане за празнота, което помага да се достави тъмен подтекст, който това аниме. Изкуството в битките беше красиво, изплнено с цветове, които избледняха в безкраен мрак.

Имайте предвид, че започнах това аниме, очаквайки да е за сладки момичета и игри с карти. Но бях приятно изненадан. Очаквах с нетърпение някаква тъмно аниме по време на този сезон. “WIXOSS” издуха всички други анимета през този сезон. Никога не съм очаквал, да харесам това аниме толкова много.