Boku dake ga Inai Machi (ERASED)

Boku dake ga Inai Machi (ERASED)

17/04/2019 Off By boris

Сатору Фуджинума е 29-годишен, който работи на непълно работно време, като доставчик на пици, за да свърже двата края поради неуспешната си кариера като мангака. Но за този борещ се млад човек има нещо повече от това, което се вижда с просто око, тъй като той притежава загадъчна способност, която го връща във времето точно преди да се случи животозастрашаващ инцидент. Когато “Възраждането”, както той го нарича, се задейства, то ще продължи да го изпраща отново и отново, докато не успее да спаси живота на участващите лица.

Но животът на Сатори е на път да се обърне в по-лошо положение, когато любим човек е убит от непознат мъж и той е обвинен в престъплението. В отчаяно желание да се измъкне, за да може да прецени ситуацията си, той е необяснимо изпратен 18 години в миналото – точно преди изчезването и смъртта на неговия съученик Кайо Хиназуки, събитие, което го измъчва още от детството.

Сатору, който сега е ученик от началното училище, трябва да се събере заедно и да спаси младото момиче от преждевременна смърт, като разбере самоличността на отговорното лице. Но как е свързано убийството на Кайо с настоящето?

Тази манга е една от онези редки скъпоценни камъни, които понякога срещате. Честно казано, не очаквах много, особено защото заглавието не е особено закачливо, нито е особено мощно или сложно. Но в първите пет страници тази манга ме закачи: имах това необичайно чувство, че чета нещо, което е по-голямо от живота. “Boku Dake ga Inai Matchi” се чете като гръцка трагедия, като се върне, за да спаси живота, за да се спаси, главният герой унищожава собственото си бъдеще.

Една много добра точка на тази невероятна манга е изобразяването на жените. Чел съм много манга и съм доста привикнал към японските стереотипи. Независимо от факта, че това е по същество история за човек, който спасява момичетата, за да не се разболява, не се чувства, че женските герои изобщо са слаби.