Gokukoku no Brynhildr

Gokukoku no Brynhildr

18/04/2019 Off By boris

 

Когато е бил дете, Мураками е бил заинтересован от едно момиче, което той нарича Куронеко. Тя настояваше да знае за извънземните и да ве срещне с тях, но никой не й повярва, дори и младият Мураками беше скептичен. Един ден тя решава да му покаже извънземните, но се случва инцидент и Куронеко умира, докато Мураками остава сериозно ранен в болницата.

Минават години и Мураками се заклева да намери доказателство за съществуването на извънземни заради обещанието, което е направил с Куронеко. Тогава, един ден, в неговия клас идва нов ученик по трансфер, който не само много прилича на Куронеко, но и се казва Куронеко!

И въпреки че настоява, че никога преди не е срещала Мураками, момичето има свръхчовешка сила и изглежда дори, че може и да предсказва бъдещето! Как ще се промени животът на Мураками сега, след като е бил спасен от това мистериозно момиче, което твърди, че е магьосник?

Еволюцията на сюжета е последователна. Започвайки с доста “лесен” и доста “безгрижен” тон, магйосницата и главния трябва да се справят с все по-опасни опоненти и злодеи, за да спасят собствения си живот, но все още могат да се насладят на тяхната относителна свобода. Въпреки това, осъзнавайки реалността на “Вингулф” и техния план за “Рагнарок”, те са обречени не само да се защитят, но и да атакуват, независимо от опасността. Това е, когато идва мрачността и откровеността на поредицата и нейното съвършенство, което характеризира работата на Окамото.

Горещо препоръчвам тази манга на всеки, който се интересува от сериозен разказ. Негативните или трагичната романтика са нищо, което не струва да се омаловажава “Gokukoku no Brynhildr” отново и отново и би било по-скоро въпрос на вкус от всичко друго. Също ако сте любопитни за старата скандинавска митология, любовни мистерии и загадки, ужас и действие “Gokukoku no Brynhildr” ще бъде перфектно за вас да му се наслаждавате и винаги да ви накара да искате да се потопите повече в това епично приключение.