Reimei no Arcana

Reimei no Arcana

18/04/2019 Off By boris

“В онзи ден станах притежание на врага” помисли си Накаба, докато стоеше там, като знаеше, че съдбата й е да се ожени за удобство, за да запази спокойствието между страната й Сенан и страната на принц Цезар, Белкуат, две съседни страни на един остров.

Между двете страни е имало постоянна война в продължение на 200 години и “Nakaba” се превърна в жертвено агне за своята страна, въпреки дискриминацията срещу червената й коса и подлицата (полу-човек, полу-животно) Локи, която е нейна приятел и прислужник в отчуждения дворец на Цезар.

Но какво ще направи Накаба, когато предвижда събитие, свързано с смъртта на принц Цезар? Ще го спаси ли или ще го остави да умре в замяна на омразата, насочена към нея от хората на Белкуат?

“Reimei no Arcana” е фантастична шуго манга от Тоума Рей, наброяваща общо тринадесет тома. Ние започваме нашата приказка на сватбена церемония, участниците в червенокосо момиче и чернокосо момче. Момичето безпристрастно отбелязва, че новият й съпруг е смачкал косата си в ръката, без да знае за зрителите. Това е брак по удобство, с цел да се поддържа един договор за запазване на мира между две воюващи страни, Сенан и Белкуат. Тя не само е с различна националност спрямо принца, с когото се е омъжила, което автоматично я прави неподходяща, но също така има и мръсна червена коса. Защо червената коса е толкова лоша? Само обикновените хора имат червена коса, разбира се.

Мангата е разположена в средновековен фантастичен свят, където тези на кралската кръв имат черна коса, докато търговците, служителите и другите обикновени хора имат други цветове в своите лъскави ключалки. Не само е скандално за кралския да има цвят на косата различен от черния, но е почти нечувано. Защо някой от благородниците би искал да измие името си, като в крайна сметка възпроизведе с някой друг цвят на косата? Още по-лошо е, когато хвърляте „ажин” в микса – известен също като „подчовек”, хората с животински характеристики се избягват от обществото и се смятат за по-лоши от гражданите от втора класа. В този луд свят на дискриминация и омраза се срещаме с главните ни герои.