“Maid” Кафенетата в Токио

“Maid” Кафенетата в Токио

03/01/2019 Off By ivo

„Maid“ кафенетата са толкова голяма част от съвременната култура на Япония, че е трудно да си представим Токио без тях. В Япония има повече от 200 кафенета, но добрата новина е че нарастващата конкуренция ги прави много, много по-добри.

Това дори се превръща в международен феномен, където такива кафенета се появяват в дестинации като Китай, Южна Корея, Тайван, Тайланд, Австралия, Унгария, Чехия, Франция, Мексико, Канада и САЩ.

Ето пътеводител за най-добрите кафенета в квартал Акихабара, който ще ви помогне да изберете точното място за вас.

Cure Maid Cafe

Ключовата дума тук е „ияши“ – или „да бъде упокоен“. “Cure Maid” предлага типична приказна викторианска фантазия, макар и без сексуализираното усещане, което се забелязва в много анимета и игри включващи такива герои. Има изобилие от зеленина, класическа музика и уважително и леко дистанцирано обслужване. Храната е прилична, а по-малко конвенционални услуги могат да бъдат предлагани по време на редовните аниме промоции в кафенето.

Schatzkiste

Място за почивка, споделяне на хобито си и комуникация с хора със сходни вкусове. Компютърните ентусиасти плащат за времеви слотове, за да конструират модели, да рисуват манга и като цяло да практикуват заниманията, които са им интересни. Дори „прислужничките“ участват в тези занимания, като техни произведения украсяват лавиците в заведението.

@home cafe

Безумно дружелюбните и сладки момичета са майстори на разговора. Те също припяват „moe moe kyun“ над напитките ви, за да подсилят вкуса им. Някои храни, най-често известният ому-райс, включва лично съобщение, изписано с кетчуп върху него от прислужницата, която го поднася, като малко сладко допълнение.