Manyuu Hikenchou

Manyuu Hikenchou

03/05/2019 Off By boris

Периодът Едо в Япония породи клан воини с много специализирано, магическо умение. Кланът беше известен като Manyuu, а умението беше способността да се администрира удар с меч, който може да свие размера на гърдите на жената. Това може да не изглежда като способност, която може да упражнява власт върху една земя, но в Manyuu Hikenchou големите гърди означават статус, богатство, слава и влияние.

Голяма загриженост възникна в клана Манюу поради действията на техния избран наследник Чифуса. Отвратен от обсебеното от гърдите общество, което мнозина са създали и увековечили, Чифуза не само е изоставила клана, но и е откраднала свещения свитък, който подробно описва техниките им за отглеждане и разрязване на гърдите.

За щастие, Чифуза не е напълно сама. Нейният колега воин Каеде съчувства на каузата й; съчувствие, което може да я постави в значителна опасност. Сега издирвана от самия клан, който я е отгледал, Чифуза трябва да защитава живота си и Каеде, докато се стреми да отмени щетите, които братята им са причинили на земята. По пътя Чифуса ще открие, че притежава сила, която надхвърля обхвата на обучението й, която би могла да помогне за оформянето и промяната на земята, към която се стреми да донесе равенство.

“Manyuu Hikenchou” е еротично, самурайско, екшън-комедийно аниме със смешна предпоставка, което успява да бъде едновременно повърхностно забавно заради своята очевидна нелепост и истински забавна за вида история, който се опитва да разкаже. Епизодите имат главно епизодичен характер, но има цялостно разказване, което всъщност никога не се губи при ненужни глупости. Дори на пръв поглед сценарии за пълнене и ритъм на историята успяват да пробият път в основната история, като стават релевантни до края на епизода или по-късно в поредицата, тематично или по-директно.