Mekakucity Actors

Mekakucity Actors

16/04/2019 Off By boris

През един горещ летен ден на 14 август Шинтаро Кисараги, е принуден да напусне стаята си за първи път от две години. Докато спореше с кибернетичното момиче на име Ене, което живее в компютъра му, Шинтару Кисараги случайно излива сода върху клавиатурата си. Макар че се опитват да намерят заместител онлайн, повечето магазини са затворени поради фестивала “Obon”, оставяйки ги без друг избор освен да посетят местния универсален магазин. Излизането отвън прави Шинтаро изключително тревожен, но мисълта за живот без неговия компютър е още по-лош. Но неговия късмете безграничен и го води до това, че в деня, когато най-накрая излеза, той е уловен в ужасяваща ситуация, като заложник.

За щастие, група тийнейджъри с тайнствени сили в очите си, които наричат ​​себе си “Мекакуши Дан”, помагат на Шинтароу да разреши ситуацията. В резултат на това, той е принуден да се присъедини към групата им заедно с Ене. Техните способности изглеждат като парчета от пъзел, свързващи се помежду си и тъй като миналото на всеки член е разкрито, тайната, която ги свързва, бавно се изяснява.

Ако сте запознати с аниметата на “Shaft”, “Mekakucity” се вписва перфектно в портфолиото им, но това не означава, че анимето е перфектно. Ако не сте запознати с “Shaft anime”, това е опит, който е много по-различен от всеки друг производител на аниме и е много важно да се има предвид това. Аз се радвах на анимето толкова, колкото направих на някои от поредиците “Monogatari” и съм много доволен, че мога да го кажа. Независимо от вашето мнение за режисьора, Акиюки Шинбо и неговия поляризиращ стил, той остава верен на него и на изходния материал, като кани зрителите във вярно пресъздадения свят на Кагеру.

“Mekakucity” е поляризиращо аниме, но не и без справедливия му сюжет. Това, което е важно за мен, е, че дори в отсъствието на работата на “Shaft” върху “Hanamonogatari”, “Mekakucity Actors” излиза като една от най-освежаващите и оригинални аниме серии, които наскоро съм гледал. Да, бих искал да е по-дълго и да може да даде на всички герои времето, което заслужават. Все още считам, че това е много приятно и запомнящо се аниме, което препоръчвам на феновете на “Shaft” и “Kagerou Daze”.