Mob Psycho 100

Mob Psycho 100

23/11/2018 Off By boris

Шигео „Моб” Кагеяма един ученик от осми курс е заключен в своя вътрешен извор на психически сили от ранна възраст. Но силата му бързо се оказва пречка за него, когато той осъзнава потенциалната опасност в уменията си. Избирайки да потисне мощта си, единственото използване на „Моб“ силата е за да впечатли дългогодишната си любов, Цубоми, която скоро се отегчава от едни и същите ежедневни трикове на Шигео.

За да упражнява контрол върху уменията си, „Моб“ се подчинява под крилото на Аратака Рейгън, измамник, който твърди, че има психически способности. Той използва силите на „Моб“ за да напълни джоба си. Сега, елиминирането на зли духове по команда, е станало част от ежедневния и монотонен живот на „Моб“. Въпреки това психическата енергия, която той упражнява, едва ли е върхът на айсберга, ако неговият огромен потенциал и необуздани емоции се провалят, ще се стигне до катастрофално събитие, което ще го направи напълно непознаваем. Прогресът към експлозията на „Моб“ бавно се разраства, а всеки опит да се спрян е безполезен.

Въпреки, че историята изглежда сложна, наистина не е така. Първите няколко епизода въвеждат главните ни герои, докато повечето епизоди за първата полвина просто следват живота на „Моб“ в ежедневните му преживявания. Последната половина се фокусира повече върху линеен прогрес, макар че са въведени опасни личности, които наистина тестват силните страни на нашите герои. Това поставя напрежение върху „Моб“ , тъй като той трябва да преодолее личните си демони. Защото, „Моб“ просто иска да живее нормален живот но, когато бъде стреснат избухва в ярост. Когато тази ярост избухне, получаваме „Mob Psycho 100%“, буквално. А това не е много красива гледка.

Удивителното нещо за „Mob Psycho 100“ е вълнението, докато се чувства по-малко от аниме, но по-скоро като екшън комикс. Като адаптация шоуто е изпълнено с действие, личност и творчество. Не мога да си спомня епизод, където гледах часовника и се чудех кога ще свърши. Всъщност често се чувствах, че епизодите вървят твърде бързо. Препоръчвам това аниме на всички, които са фенове на студио „Bones”, защото то е точно в техен стил и наподобява другите анимета от тях.