Mx0

Mx0

04/05/2019 Off By boris

По време на една ретроспекция, интервюиращият пита Кузуми Тайга, бъдещ ученик за частната гимназия „Сейнайги“, за това какво би направил, ако можеше да използва магията по време на интервюто си. Той отговаря, “ще превзема света”, с изблик на смях от едно привлекателно момиче, следвайки отговора му. След приемния изпит училището отхвърля молбата му, въпреки че не си спомня почти нищо след това събитие, той си спомня момичето и вярва, че причината за избора на неговото училище и за отхвърлянето на молбата му я засяга. Разхождайки се извън училището на следващия ден, Кузуми се опитва да влезе, но невидимата бариера го блокира. Учителя, г-н Хийраги, обърква Кузуми за ученик от класа му в училището и дърпа Кузуми в училището през бариерата. Частната гимназия „Сейнайги“ всъщност е магическо училище и Кузуми е тийнейджър без магически умения.

Историята е създадена толкова добре и между обичайните лудории в гимназията и куп мини арки, траещи няколко глави, които се фокусират върху конкретна история или събитие (изпити, срещи, обучение и т.н.). Въпреки това, по някаква причина, тази манга е консервирана, точно когато нещата стават наистина интересни, така че краят може да се почувства, като че ли е прибързан.

Героите се състоят от типичните личности, намиращи се в гимназиалната комедия, но това не е съвсем лошо, тъй като всички те са неразделна част от тази история. Разбира се, Тайга Кузуми е мъжкият главен герой, който се върти наоколо и ще го запомните, като най-големия измамник. Виждайки го да премине през ада и много повече, за да излезе на върха, е страхотно преживяване. Нещо повече, той успява да ни изненада с интуитивното си мислене, докато никога не забравя да направи остроумен коментар или да се опита да действа спокойно.

Като цяло “Mx0” е оживена и изключително забавна ешън романтична комедия с невероятно разнообразна суперестествена страна към него, с много мисъл, вкарана в “Magic System”. Историята е невероятна, защото е изложена, по начин, по който читателят се вшуска в нея и никога няма да престане да бъде изпуснат до последния том. Въпреки това този тип магическо училище не е нещо ново, но ако нямате нищо против, тогава със сигурност ще се насладите на цялата магическа забава.