Hoozuki no Reitetsu

Hoozuki no Reitetsu

04/05/2019 Off By boris

Адът е бюрокрация и бизнесът върви по-гладко от всякога благодарение на демоничната ефективност на Хоозуки, главен заместник на лорд Енма, краля на ада. Дали да предлагаме съвет на момотору на японския фолклор или да получаваме дипломатически мисии от юдео-християнския ад, демонът, който управлява шоуто зад впечатляващата сянка на краля, е готов да премахне всякакви предизвикателства, които идват в кървава каша. Метафорично, разбира се …

Момчето с плакати за микроуправление и въоръжен с умения за водене на преговори, достойни за Уол Стрийт, “Hoozuki no Reitetsu” следва садистичния Хозуки, който прекарва дните си в отстраняване на ада. С изобилие от познати лица от популярните японски легенди и източноазиатската митология, работещи на средно управленски позиции, тази референтна и анахронична тъмна комедия носи ново значение на израза “отговорност на работодателя”. Колко трудно би било да управляваш служителите от ада?

На много от аниметата в днешно време им е трудно да бъдат оригинални, особено в жанра на комедията. “Hoozuki no Reitsu” е свеж въздух из тях. Искам да кажа, колко често виждате, че кралят на ада е третиран като малко момче от своя съветник.

Анимето е епизодично и не следва история с ясна крайна цел. То се върти около смешните актьори и техните взаимодействия. Понятието, което използваха с многобройните адове и срещи между уважаваната им измама, беше брилянтно.

Изкуството е просто страхотно. Начинът, по който те включват старото класическо японско изкуство на заден план, е фантастично. Анимацията е добра за комедийно аниме и дизайните са доста уникални и доколкото съм виждал оригинални до край.

Трудно ми е да дам на комедийно аниме много време и внимание. Предимно поради липсата на някакъв по-дълбок смисъл. Това аниме е едновременно уникално и весело. То извлича максимума от всеки характер и не ме разочарова по никакъв начин. Препоръчвам това аниме на всеки, който иска малко да се отпусне и да види добре познатите ни легенди, в друга светлина и да се смее заедно с тях.