Nodame Cantabile

Nodame Cantabile

03/12/2018 Off By toni

Shinichi Chiaki е един от най-добрите пианисти в университета, където учи, а на всичкото отгоре е и невероятен цигулар. Но Chiaki не се интересува от това да свири на тези инструменти колкото мечтае за това някой ден да стане диригент. Chiaki, обаче, има някои дълбоки страхове свързани с презокеанските пътувания и се оказва “заклещен” в Япония. Именно за това започва да се пита колко точно би могъл да постигне в музиката, особено когато е подминат отново и отново от други, които смята много по-малко достойни за ученическа стипендия и слава.Лично аз бях изключително скептично настроена, когато започнах мангата, мислейки си, че ще е поредната драма….
За мое огромно учудване се оказа, че историята въобще не е чак толкова тежка, колкото си я представях. Даже обратното, поднесена е с много интересен хумор, силни моменти, лека обстановка и разнообразни герои. Да, някои от ситуациите и препядствията, които героите трябва да преодолеят се повтарят на моменти, но в различни вариации….. Но, все пак, не е ли и в реалния живот точно така? Харесва ми комедията във връзката на Мегуми и Чиаки, както и това че се гради на емоциите.

Точно в един такъв тежък момент той среща Nodame, която е свободен, дори мръсен, дух, но който му напомня колко удовлетворяваща може да е музиката!