New Game!

New Game!

01/12/2018 Off By boris

От детството си, Аоба Сузуказе е обичала историите за феи, а именно дизайна им. Така че, когато завършва гимназия, не е изненадващо, че тя кандидатства за работа в “Игъл скок”, компанията, която отговаря за създаването на любимата и видео игра. На първия си ден тя е развълнувана, за да научи, че ще работи на нова поредица от сериите “Fairies Story 3” и дори още повече, когато разбира че ще работи под дизайнера на Коу Ягами.

В техния отдел е пълно с хора, които споделят една и съща страст към игрите. Юн Ийима, чиято специалност е проектиране на чудовища; срамежливота Хифуми Такамото, която предпочита да комуникира чрез съобщения; Хаджиме Шинода, членка на анимационния екип с впечатляваща колекция от фигурки; Рин Тоуама, директор на изкуствата; Шизуку Хазуки, директорът на играта, която води котката си на работа; и Умико Ахагон, главният програмист на играта.

„New Game!“ следва Аоба и останалите в приключенията им през възходите и паденията на играта, от създаването на перфектния дизайн на характера на геройте до поправянето на всички грешки, които неизбежно ще се натрупват в процеса.

Трудно ми е да че това аниме е шедьовър, имайки предвид опростените концепции на жанра, но „New Game!“ е достатъчно близко до това. То има доста оригинална обстановка, цялостна отличителна черта, фантастично изкуство, привлекателна музика и изненадващо впечатляващо използване на фоновете си. Предполагам, че може да се твърди, че не е много реалистично и дава доста изкривен образ на това, да се работи в индустрията на видеоигрите, но честно казано не мога да мисля за това като валидна критика, защото аниметата никога не са били за това изобщо. Така че в крайна сметка мога само да дам на това аниме пълна препоръка за феновете на „Slice of Life”, комедия и други подобни стилове.