Nodame Cantabile

Nodame Cantabile

26/06/2019 Off By boris

Шиничи Чиаки е първокласен музикант, чиято мечта е да играе сред елитите в Европа. Идващ от уважавано семейство, той е скандален перфекционист – той не само е силно критичен към себе си, но и към другите. Единственото нещо, което спира Шиничи да напусне за Европа, е страхът му да лети. В резултат на това той се основава в Япония.

По време на четвъртата си година в японския музикален университет Шиничи се среща с Мегуми Нода или, както тя се отнася към себе си, Нодаме. На пръв поглед изглежда, че тя е необуздано момиче без никаква посока в живота. Обаче, когато Шиничи чува Нодаме да свири на пиано за първи път, той е в страхопочитание към музиката, която тя създава. Независимо от това, Шиничи е ужасен да открие, че Нодаме е негова съседка и още по-лошо, тя лудо се влюбва в него.

Тази красива музикално-романтична манга следва живота на арогантния музикален гений Чиаки Шиничи, докато той учи в музикалната консерватория, в която е записан. И на пътя го кара да се срещне с Нода Мегуми или с “Нодаме” и с този енергичен странник просто безразлично го вкарва в много променящи живота мигове, които никога няма да изпита, ако не се бяха срещнали.

Тази сманга е емоционален увеселителен парк за мен. Огромна част от времето, сърцераздирателна в подходящите моменти, прекрасна всеки път и вдъхновяваща във всичко. “Nodame Cantabile” надхвърля традиционната история за постигане на вашите мечти, като същевременно остава усещане за реализъм, за да бъде правдоподобна. Историята ми е много скъпа, като човек, който се сблъсква с повече или по-малко същите проблеми като героите. Никога не съм оставял измислени истории да влияят на начина ми на живот, но с удоволствие ще направя изключение за тази.

Дори и с всички велики неща в тази манга е много трудно да се препоръча на другите. Историята е основно за хората, които живеят ежедневието си и в крайна сметка са изправени пред най-голямата повратна точка в кариерата си. Още повече, че растежът на Нодаме и Чиаки, като хора и как те се нуждаят един от друг и романтиката между тях е повече или по-малко краен резултат от това развитие.