Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nova

Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nova

26/06/2019 Off By boris

През 2039 г. драстичните последици от глобалното затопляне доведоха до покачване на морското равнище, което доведе до голяма загуба на земя. За да се гарантира, че човечеството научава своя урок, се появява флот от мощни военни кораби, оборудвани с напреднали оръжия, което води до огромно поражение за военноморските сили по целия свят. Всеки кораб се нарича “Флот на мъглата” и има “Психичен модел”, хуманоиден аватар, който представлява сърцето на кораба, в неговия “Съюз на ядрото”. Всеки модел има различна личност, но всички следват неизвестен авторитет, известен като “Адмиралтейския кодекс”, който е въвел блокада, за да попречи на хората да пътуват по море.

Седемнадесет години след блокадата, Гунзоу Чихая, възпитаник на Националната морска академия, се сблъсква с I-401 и неговия психически модел, Айона, който се изправя срещу човечеството по неизвестни причини. Използвайки тази нова надежда за постигане на мир за човечеството, Гунзоу и неговите приятели образуват група от наемници, известни като “Blue Steel”, когато тръгват на опасно пътуване.

Преди да решите дали да гледате “Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nova”, вероятно ще се запитате дали военната научна фантастика е ваш тип аниме. Военната научна фантастика често възприема идеята за военните, но я слива със свръхестествени теми с вкусове на науката и изкуствената война. Има много идеи, които се играят с военни “Sci-Fi”, включително извънземни инвазии, мечове или космически войни. И така, какво се случва, когато вземете куп ментални модели, които приличат на характеристиките на женските герои и ги поставят в пълна война? Вие получавате “Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nova”

Като цяло, към това аниме може да имате смесени чуства в зависимост от вашия опит с анимета от стила на научната фантастика. Идеята за научна мисия звучи привлекателно, но самият сюжет не е впечатляващ в резултат на неговата лоша адаптация. Защото начинът, по който се изрязва, пропуска няколко важни фактора. Той разрушава развитието на главните ни герои и откъде идват. Въпреки това, има теми, които са проучени, което може да бъде интересно да се отбележи.