Kami nomi zo Shiru Sekai

Kami nomi zo Shiru Sekai

26/06/2019 Off By boris

Кейма Кацураги е ученик в гимназията, по-известен онлайн като “Бога на завладяването”, човекът, който може да получи сърцето на всяко момиче в игрите за запознанства. Според него реалният живот е ужасна игра, триизмерните момичета са досадни и лъжливи представи за това как трябва да бъде истинското момиче.

Един следобед, докато си почива от почистване на класната стая, той се препъва в странно послание, което го кара да завладее едно момиче от една определена игра. По прищявка той приема и чрез съгласието му призовава едно момиче на име Елуша “Елси” де Луте Има, обитател на ада, чиято задача е да завладее избягали духове, които са се развили в сърцата на момичетата. Кейма е шокиран и се опитва да избяга, но Елси му казва, че провалът при изпълнението на новосъздадения договор ще доведе до прекратяване на живота му!

Зададен да завладее избягалите духове, Кейма използва своя опит и познания за запознанства симс игрите, за да получи сърцата на момичетата в реалния живот.

Двете неща, които най-добре описват как работи пародията в “Kami nomi zo Shiru Sekai”, се свеждат до писането и действителното произведение, което Тамики има в таланта си. Шегите обхващат познати отаку-тропи, които са смешни и понякога проницателни. Те се разделят и следващия път тя се забавлява с него до точката, в която почти се подиграва, без да е прекалено умен с шегите си и всички те добавят толкова голям хумор в цялостната манга. Една от причините, поради които произведенията на изкуството влизат в игра с комедията на диалога, е как стилът на Тамики за рисуване има много чадър аскетичен характер към дизайните на героите, които изглеждат великолепни. Подобно на това, как виждате дизайн на стил Чиби в нещо подобно на Ария, когато се случи комедиен момент, “Kami nomi zo Shiru Sekai” само играе със същата формула и никога не я губи в мангата.

Тази манга е един от онези случаи, когато дори и да не сте фен на харемния жанр като цяло или ако го обичате до смърт, все още има много елементи на “Kami nomi zo Shiru Sekai”, който може да се разглеждат с голям ентусиазъм от ваша страна. Неговите прекрасни герои оставят удивително удоволствие от радостта, благодарение на факта, че всички те имат своите уникални характеристики, за да засилят значителното си присъствие в историята.