Nourin

Nourin

08/05/2019 Off By boris

Косаку Хата е обсебен от идоли и остава опустошен, когато любимата му Юка Кусакабе неочаквано обявява пенсионирането си, докато е на върха на величествена си кариера. Като най-голям фен на Юка, тази новина се оказва по-трудна, отколкото той може да понесе. Разтърсен до самото си съществуване, той потъва в депресия и се поставя в самоналожената изолация. Но в деня, в който приятелите му успяват да го убедят да отиде отново на училище, той получава приятна изненада.

Оказва се, че любимият му идол, под прикритието на Ринго Киношита, е прехвърлена в неговия клас. Това чудотворно развитие изпълва Коусаку с новооткрита решимост, тъй като той се посвещава да се възползва от възможността, която се предлага веднъж в живота. С подкрепата на учителя и приятелите си, Кусаку се стреми да се доближи до момичето от мечтите си и да открие причината за пенсионирането й от развлекателната индустрия.

Никои не знаеше, че земеделието може да бъде изпълнено с толкова страст и забавление? Е, вероятно не толкова в реалния живот, но със сигурност в аниме всичко може да бъде забавно, дори нещо като светско, като земеделие. И аз както и много други, се забавлявах да гледам точно това в тази адаптация.

С уникални герои и странни, хумористични обрати във всеки епизод, бях с голяма усмивка на лицето през повечето време. Личността на героите беше представена просто и елегантно, позволявайки лесно да се разбере откъде идват и какъв е човекът. Е, с изключение на няколко. Един бонус беше, че сред цялото забавление имаше и заговор! Не е безупречна история, но нещо, което добавя малко драма и поставя ниво на сериозност.

Тъй като продължих да гледам това аниме докато излизаше и докато съществуващият сюжет продължаваше да се развива, разбрах, че гледам “Nourin” повече за хумора, отколкото за неговия сериозен подтекст. Мога да оценя местата, където сериозността се вписва в голямата схема на нещата, но най-запомнящите се части от тази поредица бяха предимно комичните.