Ore Monogatari!!

Ore Monogatari!!

11/03/2019 Off By boris

Със своята мускулеста конструкция и висок ръст, Такео Гуда не е точно средностатистическият ви първокурсник. Въпреки това, зад заплашителния му вид се крие златно сърце и той се смята за герой от момчетата за неговата смелост и рицарство. За съжаление, тези черти не помагат много с любовния му живот. Сякаш външният му вид не е достатъчен, за да изплаши противоположния пол, хладният и красив най-добър приятел и постоянен спътник Макото Сунакава лесно открадва сърцата на съоченичките му включително всяко момиче, което Такео харесва.

Когато Такео весело спасява сладката и красива Ринко Ямато, той се влюбва в нея незабавно, но подозира, че може тя да се интересува от Сунакава. Тъй като собствената му любов към Ямато продължава да цъфти, Такео безкористно решава да действа като нейния купидон, дори когато копнее за собствената си любовна история.

Написана и изработена от Казуне Кавахара, анимето е такова, което считам за класика на жанра “rom-com”. Интересно привличане обаче е, че между двама основни момчета, които се борят за момиче, няма любовен триъгълник. Всъщност, имаме Сунакава Макото, много популярен човек, който изглежда привлича почти всяко момиче. Уловката е, че той е по-скоро антитеза на плейбой. Той няма никакъв интерес да си хване приятелка, но всъщност посвещава времето си, за да помогне на приятеля си Такео да изпита любовта. Вземете общата картина? Той създава основната история, която свързва Такео с други герои, вместо с драматична серия. И по целия път той става част от любовна история, която завинаги променя живота му.

Не бих казал, че “Ore Monogatari!!” е аниме, което ще ви накара да поплачете. Няма трагични моменти, които да накарат публиката да се чувства така, сякаш има нужда да плаче. Вместо това получаваме класически “shoujo rom-com” с привързани характерни отношения. Дори няма любовни триъгълници, които понякога се появяват в аниметата от този тип. И докато темпото на анимето се чувства малко повтарящо се, също така е важно да се реализира целта на “Ore Monogatari!!”, да разкажете любовна история с чар, елегантност, реализъм и един развиващ се младеж.