Arslan Senki

Arslan Senki

11/03/2019 Off By boris

Годината е 320 години. Под властта на воюващия крал Андрагора III, Кралство Парс е във война със съседната империя Лузитания. Макар и различен от баща си, Арслан, младият принц, за първи път се опитва да докаже своята храброст на бойното поле. Обаче, когато царят е предаден от един от най-доверените му служители, армията на Парсън е унищожена и столицата на Екбатана е обсадена. След като армията е победена и луситаните излизат на лов за главата му, Арслан е принуден да избяга. С уважавания генерал Дарюн до него, Арслан скоро тръгва на пътешествие в търсене на съюзници, които ще му помогнат да си върне дома.

Въпреки това, враговете, пред които принцът е изправен, далеч не са ограничени само до онези, които заемат кралството му. Армиите на други царства са готови да завладеят Екбатана. Нещо повече, организаторът на победата на Лузитания, е загадъчен мъж, който се крие зад сребърна маска, представлява опасна заплаха за Арслан и неговата компания, тъй като притежава тайна, която може да застраши правото над наследството на Арслан.

С натрупаните срещу него коефициенти, Арслан трябва да намери сила и кураж, за да преодолее тези препятствия и съюзници, които ще му помогнат да се бори в пътуването, което ще му помогне и подготви за деня, в който стане цар.

Едно нещо, което се откроява при писането на тази историята е, че всеки епизод добавя все повече и повече към по-големия сюжет. Макар че понякога има някои проблеми с темпото, той никога не излиза от предпоставката. Виждаме пътуването, което Арслан поема към Парс, като същевременно наблюдава политическите и военни дела, с които се сблъскват. Препятствията, с които се сблъсква Арслан и как винаги се среща с различни резултати и почти всеки път научаваме нещо ново за техния свят. Въпреки че анимето не винаги е в състояние да улови интереса на публиката, то е представено по начин, по който да ви зплени и накара да искате да го гледате.