Hibike! Euphonium

Hibike! Euphonium

11/03/2019 Off By boris

След като се заклева да не свири повече, заради един инцидент в регионално състезание на бандите в средното училище, евмонистката Кумико Оуме влиза в гимназията с надеждата за ново начало. Тъй като съдбата няма да и позволи да се откаже така, тя ще бъде заобиколена от хора с интерес към духовния оркестър на гимназията. Кумико намира мотивацията, от която се нуждае, за да се впусне в музиката още веднъж с помощта на съучениците си, някои от които са, новачката тубистка Хазуки Кату, ветеран контрабасист Сапфир Кавашима и вицепрезидент на групата и колега евфонист Асука Танака. Други са стари приятели, като приятелката на Кумико от детството и тромбонистът Шууичи Цукамото и тромпетистът и нейна съученичка от средното училище, Рейна Кусака.

Но в самата група хаосът е върховен. Въпреки намерението си да се класират за национално състезание за бандите, конкурирането в местния фестивал ще бъде, по голямо предизвикателство – освен ако новият съветник на групата Нобору Таки не направи нещо по въпроса.

От студиото, което анимира “Suzumiya Haruhi no Yuuutsu”,”Hibike! Euphonium” е свежo музикално аниме, което представя основната част от живота на една ученичка в гимназията, за да се справи с миналото си, да намери романтика и да реализира мечтите и стремежите си.

“Hibike! Euphonium” следва групата на “Kitauji High School Concert”, група, която звучи доста посредствено и следва тяхното пътуване, докато те растат, както като музиканти, така и като хора. Усилията им наистина да постигнат онова, което преди това са претендирали за мечта, да се класират на “Kansai Band” Конкурса. Самата история е доста опростена, но истинската част от нея се фокусира върху пътуването, което ще ивървят за постиганат целите си. Групата трябва непрекъснато да преодолява вътрешните конфликти, пред които е изправена, в резултат на това, че е колекция от индивиди, с различни мнения и таланти е събрана толкова хаотично и според мен това си залужава да се гледа в това аниме и мисля че то е полезно преживяване за всеки.