Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka

Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka

11/03/2019 Off By boris

Животът в оживения град Орарио никога не е скучен, особено за Бел Кранел, наивен младеж, който се надява да стане най-великият авантюрист в страната. След случайна среща със самотната богиня, Хестия, мечтите му стават малко по-близо до реалността. С нейната подкрепа Бел се отправя на фантастична мисия, докато се впуска в дълбините на градските катакомби, известни само като „Подземието“. Смъртта дебне около всеки ъгъл в пещерните дълбини на този ужасяващ лабиринт, а мистериозната сила се движи сред сенките.

Дори на повърхността оцеляването е трудно спечелена привилегия. В действителност нищо не е сигурно в един свят, където боговете и хората живеят и работят заедно, особено когато често се борят да се разберат. Едно нещо обаче е сигурно: безбройните грешки, триумфи и приятелства очакват безстрашно оптимистичния герой на тази херкулесова приказка.

“Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka” следва популярна тенденция през последните години да има сюжет, които се провежда изцяло в един свят подобен на “MMORPG” игра. Разликата този път обаче е, че … всъщност не е така. Вместо това, историята се развива в реалния свят на героите, но техният реален свят функционира като игра. Авантюристите печелят точки за опит, печелят плячка, изравняват, придобиват умения и магия и т.н. Има магическа тъмница, в която авантюристите търсят съкровище, за да си изкарват прехраната. Те трябва да се бият с местните чудовища, намерени в тъмницата, за да накарат плячката им да падне и в процеса те се издигат нагоре, придобиват опит и стават по-силни. Доста проста но ефективна идея. Това е съвсем свеж поглед върху това, което иначе е нещо прекалено използвано през последните години.

Всичко-на-всичко, “Danmachi” е далеч от шедьовър, но като се има предвид предпоставката, мисля, че доставя много повече, отколкото повечето хора вероятно очакваха от него. Историята определено е била направена и преди, но “Danmachi” добавя свой собствен обрат към него и по-важното е, че го прави добре. Това показва, че с правилното изпълнение концепцията, която е изпитана във времето, е все още напълно жизнеспособна и в резултат на това тя осигурява аниме, което винаги ви оставя с усмивка на лицето. Наречете го родово или плитко или каквото и да е, но това не променя факта, че е лесно едно от най-забавните анимета досега. И наистина, когато всичко се свежда до това … това е най-важното и има най- голямо значение.