Punch Line

Punch Line

12/03/2019 Off By boris

След като избягва от автобус, отвличащ хора с помощта на маскирания супергерой Странен сок, Юута Иридацу намира душата си отделена от тялото му и в грижата за извратен дух на котки, Чираносуке. Като дух Юута обикаля из резиденцията си, една корейската къща, за да си върне тялото, докато наблюдава останалите жители: Мейка Даихацу, гениален изобретател, Микатан Наругино, весел идол, Ито Хикиотани, затворена “NEET” и Рабура Чичибу, духовен медиум. След като вижда бельото на Наругино, Чираносуке разкрива на Юута, че той става експоненциално по-силен, когато вижда бикини. Въпреки това, ако той види нечии чуждо бельо, докато той все още е дух, неговата сила ще предизвика астероид да се блъсне в земята, да сложи край на света и да убие приятелите му.

“Punch Line” следва Юута, докато той разкрива мистериите около “Korai House”, нейните жители и злодейската организация, която се опитва да сложи край на света. Ще може ли Юута да спаси всички или вечната заплаха от бикини ще доведе до гибелта им?

“Punch Line” е аниме, което много хора спряха да гледат, след първите няколко епизода и честно казано, не ги обвинявам. То съдържа абсолютно нелепа предпоставка и докато първият епизод е изпълнен с екшън, следващите четири епизода се фокусираха повече върху (естествено) мрачната комедия. Въпреки това, тези, които остана около епизод пет, го догледаха до края с желание.

Анимацията и звука бяха едно от основните привличания към анимето за мен и за много други. То има уникален дизайн на героите си, изпълнени с индивидуалност. Саундтракът не е изключително запомнящ, но винаги е добре нагласен при настройването на настроението и въвеждането дадената в историята. Гласовите актьори изобразяваха героите си удивително добре.

Но по-важното е да разберем историята. Предпоставката на “Punch Line” отново е абсурдна. Удивително за “Punch Line” е, че успява да направи своята предпоставка да има смисъл. От епизод 5 нататък, почти всяко странно и нелепо нещо в анимето се обяснява по начин, който прави логичен смисъл в рамките на тази вселена. В края на поредицата остават отворени няколко сюжетни нишки, някои от които наистина исках да стигнат до край, но в по-голямата си част всичко, което виждаме във всеки епизод, се събира в последния епизод.